Vjerojatno je malo zbunjujuće iz naslova, ali Ludo je ime lokalnog umjetnika koji je početkom siječnja radio i napravio niz murala smještenih na prometnim ulicama njegovog rodnog Pariza. No istom se riječju možda može opisati i njegov kreativni opus u kojem spaja biljke, insekte, lubanje i ljudsku tehnologiju.

Koristeći primarno zelenu i sivu boju, francuski je street art umjetnik udanuo novi život nekim velikim i impresivnim umjetničkim djelima. Stvorio je “novi poredak hibridnih organizama” u znak protesta protiv samouništavajućeg iskorištavanja prirode od strane modernog društva.

(FOTO: Streetartnews.net)

Od novih radova na ulicama Pariza posebno je upečatljiv futuristički prikaz Adama i Eve gdje umjetnik pravog imena Ludovic Vernhet prikazuje dva robota zajedno s jabukom i zmijom u njegovoj prepoznatljivoj zelenoj boji s potpisom.

(FOTO: Streetartnews.net)

Sljedeći mural donosi nam sliku snajpera i tulipana kojim ovaj pariški umjetnik na nasilje želi odgovoriti elegancijom, a cilj je kod publike potaknuti poštovanje i poniznost.

(FOTO: Streetartnews.net)

I na kraju, mural aktualne tematike na kojem je naslikana lubanja uklopljena u ananas, s nosom sličnim onome najslavnijeg lutka Pinocchija. Umjetničko djelo ispod slike dodatno prikazuje i razmjenu poruka: “2021?” “Sve će biti u redu”. Za malo optimizma u godini koja je pred nama.

(FOTO: Streetartnews.net)
(FOTO: Streetartnews.net)
Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar