Najnoviji primjer kako neboderi mogu poslužiti uličnoj umjetnosti stigao je iz Buenos Airesa, odnosno preciznije iz tamošnjeg predgrađa Banfielda široj javnosti poznatog po nogometnom klubu Club Atlético Banfield u kojem su zavidne karijere početi graditi npr. Javier Zanetti, legenda milanskog Intera, ili tada 17-godišnji Kolumbijac James Rodriguez (bivši član Reala iz Madrida i Bayerna).

Za novi izgled urbanih divova u jednom od kvartova Buenos Airesa pobrinuo se lokalni umjetnik Martin Ron predstavivši na društvenim mrežama svojoj najnoviji mural gigantski proporcija koji je upravo dovršio prošloga tjedna.

(FOTO: Facebook/Ron Muralist)

Jedan od najistaknutijih argentinskih uličnih umjetnika, poznatiji pod nadimkom “Ron Muralist”, čak i uvjetima čvrstog zatvaranja i društvene izoliranosti zbog pandemije koronavirusa, uspio je dovršiti drugi od tri velika murala koji će zasigurno postati prepoznatljiva razglednica Banfielda.

(FOTO: Facebook/Ron Muralist)

Na prvom neboderu i muralu visokom 50 metara, dovršenom prije otprilike godinu dana, naslikan je dječak koji se igra balonom, a na drugom neboderu i još većem muralu dovršenom prije nekoliko dana glavna je junakinja djevojčica koja stoji na balonu i slaže kockice.

Oba su murala navodno “najviša u Argentini i regiji”, pogotovo ovaj potonji koji je 65 metara visok i 13 metara širok, no sam autor pozvao je svoje pratitelje na društvenim mrežama da mu pomognu oko verifikacije (potvrde) tog podatka.

“Bilo je to nešto nezamislivo, ne samo zato što su murali razdvojeni ulicom i vrlo posebnom godinom; nego su dokaz dva vrlo različita svijeta – onog punog zagrljaja prije pandemije i ovog novog od kojeg se još uvijek ježim”, naglasio je argentinski muralist i najavio završetak trilogije za ožujak 2022.

(FOTO: Facebook/Ron Muralist)

Naime, u ovo doba sljedeće godine, točno dvije godine nakon prvog, trebao bi biti završen i treći mural na neboderu, a Ron Muralist se nada da će to biti “u sasvim drugačijem, zdravijem svijetu, s puno više zagrljaja i prije svega, s puno više slobode od prethodnog razdoblja”.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar