Predstavljamo street art umjetnika Kitta Bennetta koji svoje velike (vrlo velike!) ilustrativne murale crta na vrlo nekonvencionalnoj površini – tlu. Ovaj nadareni Australac, koji živi i radi u Melbourneu, koristi asfalt kao platno za svoje nevjerojatne radove divovskih proporcija.

(FOTO: Kitt Bennet)

Njegova djela, koja su najbolje mogu dočarati ako se gledaju s vrlo velikih visina, sadrže neobične likove, predmete ili kosture koji se uvijaju oko svojih prostora na kojima su nacrtani kao da padaju s neba.

(FOTO: Kitt Bennet)

Kitt Bennett se, inače, koristi velikim količinama boje te valjcima prekriva goleme površine koje oslikava, a potom dodaje sjene, detalje i obrise kako bi stvorio iluziju dubine. Specijalizirao se za figurativnu ilustraciju i velike murale, a njegovi su likovi često zgrčeni u fluidne oblike kako bi vrlo živo prenijeli kretanje.

(FOTO: Kitt Bennet)

Prije godinu dana postao je vlasnik najvećeg murala na južnoj hemisferi, oslikavši u luci u svom Melbournu površinu od 9000 metara kvadratnih, a time je također ponio i titulu najvećeg neovisno proizvedenog djela animiranog “gif-iti” – izraza koji se odnosi na grafite ili uličnu umjetnosti u gif stilu koji se mogu gledati online.

(FOTO: Kitt Bennet)

Nazvano “Revolucija”, to divovsko umjetničko djelo izrađeno je pomoću satelitske tehnologije i s više od 700 litara boje, a Bennettu je trebalo mjesec dana da ga završi. Mural je dizajniran za gledanje odozgo, sadrži red od deset pojedinačnih figura duljine 30 metara, svaka u različitoj pozi, koje kada se gledaju zajedno čine zasebne okvire u animiranom slijedu.

Najveću mural na južnoj hemisferi F(OTO: Nicole Reed)

Ovo djelo ulične umjetnosti nastalo je u suradnji s lokalnom sreet art mrežom i kreativnom agencijom Juddy Roller, a tim animatora i dizajnera optimizirao ga je za publiku, stvarajući fluidnu animaciju u gif stilu koju publika može gledati na mreži, pa kao što smo već prije pomenuli – otud i naziv ovog stila “gif-iti”.

(Djelo ulične umjetnosti u gif stilu)
Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar