Novo izdanje, među riječkom publikom omiljenog Tjedna češkog filma u Art-kino stiže od 23. do 27. listopada uz četiri suvremena češka filma i jednu kultnu komediju, u spomen na nedavno preminulu legendu češkog filma Jiříja Menzela.

Program 23. listopada u 20 sati otvara komična drama Vlasnici  Jiříja Havelke o suživotu stanara jedne zgrade koji zagorčava dogovor oko prodaje prostora na tavanu kako bi popravili stanje svoje stare zgrade.

Vlasnici  Jiříja Havelke

U nastavku 24. listopada u 20 sati slijedi film ceste Starci Martina Dušeka i Ondřeja Provazníka o postarijim borcima protiv davno nanesene nepravde. Naime, Vlasta i Tonda nemaju još mnogo života, ali pred njima je još jedan važan zadatak – pronaći i ubiti komunističkog tužitelja koji ih je poslao u zatvor 1950-ih.

Starci Martina Dušeka i Ondřeja Provazníka

Komedija Žene u trku Martina Horskýja donosi priču o obiteljskom istrčavanju maratona. Emancipirana i živahna majka u društvu triju kćeri odlučuje ostvariti posljednju želju preminulog supruga i zajednički u etapama otrčati maraton. Dirljiv podvig u praksi ima jedan problem – buduće trkačice nemaju nikakvog iskustva u trčanju! Žene u trku prikazuju se 25. listopada u 20 sati.

Žene u trku Martina Horskýja

Jedan je od najzvučnijih naslova češke produkcije u protekloj godini crno-bijela ratna drama Obojeni ptić, na programu Art-kina 26. listopada u 19 sati. Višestruko nagrađivana, izuzetno provokativna i uznemirujuća ratna drama scenarista i redatelja Václava Marhoula (Tobruk) adaptacija je glasovitog i kontroverznog istoimenog romana Jerzyja Kosińskog.

Obojeni ptić Václava Marhoula

Šećer na kraju češkog tjedna u Art-kinu, 27. listopada u 20 sati, dolazi u vidu jednog od bisera klasičnog češkog humora Striženo-košeno, nastalog pod redateljskom palicom velikana češke komedije Jiříja Menzela. Film donosi sjećanja iz djetinjstva pisca Bohumila Hrabala kada je živio u provincijskom gradiću u Nymburku u kojem je dominirala lokalna pivovara.

Striženo-košeno, velikana češke komedije Jiříja Menzela

Ulaznice za Tjedan češkog filma mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Više potražiti na https://www.art-kino.org/hr/program/ciklusi/tjedan-ceskog-filma-2020

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar