Prošli smo tjedan posjetili izložbu najpoznatijeg uličnog umjetnika Banksya u Beču.

Umjetnik koji vješto skriva svoj identitet od samih početaka karijere ostvaruje svoje radove na ulicama gradova, ponekad na neobjašnjive načine. U New Yorku ga je armija obožavatelja pokušala „uhvatiti“ u mjesec dana gostovanja u gradu, a su se trenutno Kijeva odjednom počeli pojavljivati radovi u šablonama toliko prepoznatljivi za njega. Stvorio je misterij oko sebe koji poklonici Street arta jednostavno obožavaju.

[FOTO: Urbano.hr]

Nije iznenađenje, stoga, da je naziv izložbe „The Mistery of Banksy – a genius mind“ upravo takav kakvim možemo opisati umjetnika. Iako izložba nije autorizirana s njegove strane, posjetitelje, ali i organizatore to uistinu ne brine.

[FOTO: Urbano.hr]

Organizatori izložbe se vode umjetnikovom motom: “Copyright is for losers“.

Posjetitelji imaju prilike vidjeti oko 150 umjetnikovim radova u odlično osmišljenom prostoru bečke Stadthalle na kojoj su radili i domaći umjetnici. Pažljivo odabrani radovi odnosno njihove vjerne kopije, printevi, skulpture, dokumentarni filmovi, instalacije ili replike dijela vagona londonske podzemne željeznice djeluju impresivno, a kada tome dodamo odlično strukturiran pregleda radova i same Banksyjeve karijere, vrlo malo posjetitelja će otići nezadovoljno s ove izložbe.

[FOTO: Urbano.hr]

Ukratko, ako se nađete u austrijskom glavnom gradu, izložbu vrijedi pogledati.

Mjesto održavanja: Wiener Stadthalle, Studio F, Ronald-Rainer-Platz 1, 1150 Beč

Trajanje izložbe: 21.10.2022. – 04.02.2023.

Ulaznice

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar