“Achoo!! By Banksy” ili “Banksy in Totterdownu” samo su neki od naslova koji su osvanuli po britanskim kulturno-umjetničkim portalima nakon najnovijeg “otkrića” u Bristolu.

Ljudi su se počeli spontano okupljati i fotografirati na dnu ulice Vale u bristolskom kvartu Totterdown nakon vijesti da bi tamo nacrtana slika mogla biti najnovije djelo poznatog uličnog umjetnika Banksyja.

(FOTO: Street Art News)

Na zidu kuće prikazana je starica, ‘uhvaćena’ u trenutku dok je kihnula, a pritom joj je zubna proteza izletjela iz ustiju. Prema temi i načinu na koji je djelo napravljeno, pogotovo jer starica nema naslikane noge, svima se čini da je to tipičan Banksy.

(FOTO: The Inspiration)

I sama pozicija na kojoj je nastala ulična slika produbljuje sumnje da iza toga stoji slavni i tajnoviti britanski umjetnik.

(FOTO: Street Art News)

Naime, ulica Vale u Bristolu poznata je po tome što je najstrmija ulica u Engleskoj, sa svojim nagibom od 22 stupnja pri dnu, te se u njoj održava godišnje natjecanje u valjanju jaja. A Banksy voli takva ‘profilirana’ mjesta za svoje radove.

(FOTO: The Inspiration)
Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar