I Slavonci imaju svog ‘konja’ za trku. Bolje rečeno, film za velike uspjehe. Tako se može okarakterizirati priznanje koje je slavonski film Adam dobio na prestižnom Međunarodnom filmskom festivalu Venice Film Awards.

Nagrada za najbolji igrani film nesumnjivo je veliki uspjeh za slavonsku glumačku ekipu i redatelja Maria Šulinu.

“Svi smo vjerovali u film Adam od samog početka. Zato ova nagrada i pripada svima, cijeloj ekipi koja je nesebično uložila talente i znanje u stvaranje ovog i više nego zahtjevnog projekta. Poruka je poslana u svijet i možemo reći da tamo gdje dođe bude i prepoznata kao teška i tmurna, ali u konačnici topla, duboka i široka misao puna ljubavi, baš kao i slavonska ravnica”, istaknuo je Šulina.

Film Adam govori o predrasudama sredine protiv pojedinca koji ne živi na način koji ona smatra prihvatljivim. Osim toga fokus je na tematici nasilja nad djecom. Svrha filma je buđenje svijesti kako se nasilje nad djecom događa u različitim oblicima, ne mora nužno biti fizičko kako bi ostavilo dugotrajne posljedice.

Osim nagrade na Venice Film Awards, slavonski Adam je nominiran za najbolji igrani film i na Barcelona Film Festivalu!

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar