Držali ste ju u ruci ‘milijun puta’, nemilice ih trošili tijekom svoje učeničke, studenske ili poslovne faze života, no vjerojatno niste bili ni svjesni kakva se umjetnička čudesa mogu s njom stvarati.

Riječ je o BIC kemijskoj olovci, jednoj od najpoznatijih i najdugovječnijih na tržištu, koja se u rukama mladog Oscara Ukonua pretvara u kist ili neko drugo sredstvo koje može stvoriti nevjerojatno remek-djelo.

(FOTO: oscarukonu.com)

U slučaju ovog samoukog umjetnika iz Nigerije riječ je o hiperrealističnim portretima koje svojoj klijenteli u domovini, ali i širom svijeta može prodati i do 600 dolara po komadu. Kako bi stvorio jedan takav portret Oscaru će trebati do šest tjedana i potrošit će oko 10 identičnih BIC kemijskih olovaka.

(FOTO: oscarukonu.com)

Nije baš da sve ostanu bez tinte, ali ako bi cijelo vrijeme koristio samo jednu olovku, vršak bi postao gotovo neupotrebljiv od stalnog trenja jer upravo je takav intenzitet potreban za stvaranje ovih portreta. I puno, puno vještine.

(FOTO: oscarukonu.com)

Uostalom, pogledajte video i uvjerite se sami kako nastaju ova hiperrealistična remek-djela:

(FOTO: oscarukonu.com)
(FOTO: oscarukonu.com)
(FOTO: oscarukonu.com)

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar