Na Međunarodni dan djeteta 20. studenog Savez društava “Naša djeca” Hrvatske pokrenuo je kampanju promocije dječjih prava u suradnji s tvrtkom Tekstilpromet d.d. iz Zagreba, a u okviru društveno-odgovornog poslovanja usmjerenog prema brizi za djecu.

Kampanja promocije dječjih prava trajat će u razdoblju od 20. studenog do 20. prosinca 2020. godine, a započinje promocijom nove redovne dječje kolekcije za djecu Tekstilprometa d.d.

Skupina djece koja je sudjelovala u kampanji osnovnoškolskog je uzrasta i dolazi iz svih društvenih skupina kako bi Savez društava “Naša djeca” Hrvatske i Tekstilpromet d.d. prikazali potrebu poštivanja dječjih prava kroz simpatične fotografije djece bez obzira na spol, nacionalnost, invaliditet i druge različitosti.

Svaki od deset plakata sadrži jedno od dječjih prava iz Konvencije UN- a o pravima djeteta poput prava djeteta na jednakost, pravo djeteta na druženje, pravo djeteta na zdravstvenu zaštitu, pravo djeteta na slobodno vrijeme, pravo djeteta na učenje i dr. Na plakatima je istaknuta i prigodna poruka djece odraslima.

Ovom kampanjom najstarija i najveća domaća krovna udruga za djecu u Republici Hrvatskoj podiže svijesti zajednice o važnosti poštivanja dječjih prava kroz edukaciju o dječjim pravima.

Kampanja ima i veliki humanitarni značaj.  Kupnjom proizvoda iz asortimana Tekstilprometa u razdoblju od 20. studenog do 20. prosinca 2020. građani doniraju sredstva udruzi za promicanje dječjih prava u Republici Hrvatskoj.

Sredstvima će se omogućit održavanje Susreta Dječjih vijeća na temu “Participacija djece u odlučivanju”, a koji se planira održati u Zagrebu, proljeće 2021. Na Susretu jedna od glavnih tema bit će zdravstvena skrb djece u vrijeme Covida-19 i jednakost djece u društvu.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar