Projekt koji traje već četvrtu godinu zaredom obogatio je hrvatsku prijestolnicu novim muralima koji su osvanuli kao dio umjetničke intervencije na trafostanicama. Dosad je u okviru ovog projekta oslikano 12 trafostanica u Gradu Zagrebu.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u suradnji s HEP – Operatorom distribucijskog sustava već četvrtu godinu zaredom organizira likovne umjetničke intervencije na trafostanicama s ciljem prevencije od neadekvatnih grafita uvredljivog sadržaja i poruka govora mržnje u javnom prostoru, piše HDLU u objavi.

Tijekom listopada i studenog 2023., u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika, oslikane su tri trafostanice u Zagrebu. Murale su oslikali Robert Fenrich, Ivan Stanišić i Valentina Supanz Marinić, koji su odabrani putem javnog natječaja od strane selektorskog tima u sastavu: Jelena Bando, Krešimir Belko (HEP), Fedor Fischer, Tea Jurišić i Pavle Pavlović

Dosad je u okviru ovog projekta oslikano 12 trafostanica u Gradu Zagrebu te je evidentirano znatno smanjenje neprimjerenih poruka i grafita, a umjetničke intervencije postale su prepoznatljive vizualne točke pojedinih gradskih četvrti.

Robert Fenrich, prilaz baruna Filipovića 23

Foto: Vanja Babić

Valentina Supanz Marinić, Ul. Ladislava Šabana 14 (Sesvete)

Foto: Vanja Babić

Ivan Stanišić, Dubrava 240

Foto: Vanja Babić

Proces oslikavanja murala možete pogledati u ovom videu:

Video: Vanja Babić i Ivana Pipal
Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar