Svatko od vas iz Zagreba prošao je nebrojeno puta autom na putu prema moru pokraj napuštenog objekta bolnice Blato koji se nalazi nasuprot Arena Centra.

Samo rijetki tamo džogiraju ili dolaze s nekim razlogom, osim ako se ne radi o graffiti ili street art umjetnicima koji su doista među rijetkima koji će zaista ući u napušteni objekt bolnice.

Ljetos je došlo do nesreće kada je mlađa osoba pala u jedan od brojnih otvorenih i nezaštićenih prostora bolnice i treba biti iznimno oprezan ako se odlučite posjetiti i istražiti bolnicu Blato.

(Foto by Urbano.hr)

A da se tamo ima puno toga za vidjeti i istražiti možemo vam i sami potvrditi. Naime, radi se o možda najvećoj galeriji na otvorenom. Zapravo zatvorenom jer je u bolnicu zabranjeno ući, ali, kao što znamo, kod susjeda su jabuke uvijek bile najslađe, zar ne?

Ipak dodatno napominjemo da je iznimno važno biti oprezan ukoliko se ulazi u objekt jer je sve puno otvorenih šahtova, rupa od dizala, stakla i opasnost vreba sa svih strana.

(Foto by Urbano.hr)

Zašto je bolnica tako privlačna crtačima? Mir koji tamo vlada, kao i atmosfera urbane, betonske, kreativne kulture koja se tamo stvorila zadnjih par godina djeluje čarobno na svakog tko dolazi.

(Foto by Urbano.hr)

Nebrojene oslikane prostorije na više katova ovog objekta garancija su da možete bez problema računati na nekoliko sati obilaska ove umjetničke bolnice i skrivenog dragulja grada.

(Foto by Urbano.hr)

Ukoliko imate urbano-istraživačkog duha, a pri tome volite street art i graffite… Blato je kao stvoreno za vas.   

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar