U sklopu velikog Street Art projekta poznatog trgovačkog lanca drogerija, na zgradi prodavaonice na Mažuranićevom šetalištu u Splitu osvanuo je velebni mural kojeg su oslikali dvojica istaknutih hrvatskih street art umjetnika – Boris Bare i Mario Kunštek.

Dio je to dio globalnog “dm” projekta u kojem u prvi plan stavljena umjetnost kao izvor inspiracije, a lokalni umjetnici u 11 zemalja, uključujući Hrvatsku, pozvani su da interpretiraju temu u svom osobnom stilu i stvore umjetnička djela koja će krasiti fasade i izloge dm prodavaonica.

FOTO: Urbano.hr

Pročelje jedne takve prodavaonice su ovoga vikenda u Splitu oslikali Boris Bare i Mario Kunštek čiji je izbor teme predstavljao umjetničku slobodu.

Na velebnom se muralu nalazi Venerin kip, antički pojam ljepote, što je primjereni motiv za grad nastao na antičkim temeljima i povijesti. Na drugoj strani zgrade na pročelju će se nalaziti i Venerini vrtovi.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar