Ulična umjetnost već duže vrijeme uljepšava vizure grada Karlovca. Krenulo je još 2013. projektom “Krleža u Karlovcu” u organizaciji Udruge za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka, koja je crtanje murala povjerila likovnom umjetniku Leonardu Lesiću.

Ova uigrana ekipa je čak dvaput morala crtati istog Krležu, no to je već neka druga priča. Bitno je da su i nakon 2014. nastavili redovito uljepšavati fasade i ulice grada na četiri rijeke, a posebo su bili kreativni ovih travanjskih i svibanjskih dana.

(FOTO: Kaportal.hr)

Na zgradi u ulici Isidora Kršnjavog 10 niknuo je (novi) mural posvećen karlovačkom gimnazijalcu Nikoli Tesli. Autor street art djela posvećenog jednom od najvećih znanstvenika svih vremena dobro nam je poznati umjetnik Leonard Lesić, a projekt je, uz također već spomenutu Udrugu Polka, podržala i Udruga Nikola Tesla.

(FOTO: Kaportal.hr)

Ali to nije sve. Za vrijeme dok je Tesla bio u nastajanju, početkom svibnja je u ulici Ljudevita Šestića osvanuo još jedan mural Leonarda Lesića. Slika prikazuje “Rimljanku s lutnjom”, jedno od najpoznatijih djela karlovačkog slikara Vjekoslava Karasa, te kako priliči gleda prema galeriji koja nosi ime njezinog autora.

Karasova “Rimljanka s lutnjom” (FOTO: Kaportal.hr)

Ni tu nije kraj projektima uljepšavanja karlovačkih fasada. Šuška se da bi uskoro u Sarajevskoj ulici trebao niknuti mural Vučku, maskoti Olimpijskih igara održanih 1984. godine u gradu po kojem je ulica dobila naziv. No zasad se trebamo strpjeti i vidjeti kada će to biti gotovo.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar