Već 18 godina, Erste banka i urbanokulturna platforma Urbanka pronalaze mlade i neafirmirane umjetnice i umjetnike u dobi do 30 godina pred kojima je sjajna budućnost, a sve s ciljem da prestanu biti anonimni, skriveni, nebitni i neshvaćeni.

Bez umjetnosti, u njezinim raznolikim oblicima, jednostavno ne možemo. Umjetnost utječe na vid, sluh i govor, a Erste fragmenti već godinama mudro dokazuju što znači imati oko za lijepo, sluha za dobre ideje i „nos“ za one pred kojima je sjajna budućnost.

Umjetnost jednostavno buja svuda oko nas. Zato otvorimo oči, naćulimo uši i izoštrimo osjetila – i neka ovogodišnja izložba „Erste fragmenti 18 povodom proslave punoljetnosti bude nezaboravna!

Na natječaj je tradicionalno pristigao velik broj raznolikih radova mladih umjetnika i umjetnica, čime se još jednom potvrdila važnost „fragmenata“ kao značajne prilike za brojne talentirane, ali još uvijek neotkrivene i nedovoljno afirmirane mlade umjetnike i umjetnice.

Izložba u zagrebačkoj galeriji Lauba – Kući za ljude i umjetnost

Stručno povjerenstvo odabralo je radove shvaćenih mladih umjetnika, a otkupljena umjetnička djela predstavit će se i široj javnosti na ovogodišnjoj izložbi “Erste fragmenti 18” od 29.9. do 7.10. u zagrebačkoj galeriji Lauba.

Izložba svoja vrata otvara već u četvrtak, 29. rujna s početkom u 19 sati, a odabrana umjetnička djela možete pogledati sve do 7. listopada 2022. godine u zagrebačkoj galeriji Lauba – Kući za ljude i umjetnost.

Na dan otvorenja izložbe proglasit će se Grand Prix dobitnik koji osvaja novčanu nagradu od 10.000 kuna i organizaciju samostalne izložbe, dobitnik nagrade Facebook publike u iznosu od 3000 kuna za otkupljeni umjetnički rad s najviše glasova na Facebook profilu Urbanka i, za kraj, dobitnik godišnje studentske stipendije u iznosu od 1000 kuna mjesečno.

Uz to, fragmentaši će dobiti priliku predstaviti svoje dodatne radove. Time će posjetitelji izložbe imati priliku i otkupiti željeni rad te sa sobom ponijeti „fragment za po doma“.

Zato dođite na izložbu izoštrenih osjetila i otvorena uma i zajedno proslavimo punoljetnost Erste fragmenata.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar