Zhang Xiaoyuan već je neko vrijeme hit na društvenim mrežama zahvaljujući svojim video zapisima kojima na ultrarealističan i brz način bilježi svoje nevjerojatne radove po zidovima. Mladi umjetnik iz Guiyanga, južne kineske provincije Guizhou, na taj način stvara vrhuske slike s 3D efektom koje oduševljavaju publiku, pogotovo jer je sve gotovo u 30-ak sekundi.

Ali nije samo efektan način na koji stvara uličnu umjetnost, već i sredstva koja pritom koristi. Pored obaveznog pribora kao što su kistovi i četke, nerijeko koristi prste, a nedavno je upotrijebio i nunčake kako bi naslikao majstora borilačkih sportova, legendarnog Bruce Leeja.

Upravo taj ‘pothvat’ s poznatim japanskim oružjem stavio ga je u fokus javnosti, pristupile su mu brojne filmske i televizijske kuće, no ih je sve odbio iz straha da mu to “ne naruši umjetničku slobodu”.

Inače, Zhang Xiaoyuan je još kao srednjoškolac odustao od daljnjeg obrazovanja i studija te se posvetio umjetnosti. Promatrao je druge umjetnike kako crtaju po podu i pokušavao ih oponašati slikajući u tajnosti. Napustio je rodni Guiyang i zaposlio se kao zidar u modernom metropolisu Shenzhenu koji povezuje Hong Kong s unutrašnjošću Kine.

U vrijeme dok nije radio dnevni posao, Zhang Xiaoyuan je vježbao svoje vještine po zidovima napuštenih zgrada ili ispod mostova. Sve je to bilježio i kamerom te objavljivanjem videozapisa svojih djela na kineskoj verziji TikToka stekao brojne štovatelje.

Njegove vrhunske slike s 3D efektom osvojile su publiku i postao je hit na društvenim mrežama.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar