“Kad smo bili djeca, uvijek smo zamišljali oblike u oblacima”, rekao je francusko-švicarski street art umjetnik Saype, poznat po masivnim grafitima na travi koji se najbolje vide iz zraka, dodavši: “I vjerujem da su oblaci također pomalo san ili mašta”.

Time je pokušao objasniti svoj najnoviji monumentalni projekt na vrhu jedne planine u Švicarskoj koji prikazuje dječje čuđenje nad oblacima koji prolaze.

(FOTO: Instagram | @saype_artiste)

Mural od 1.500 kvadratnih metara pod nazivom “Un nouveau souffle” (“Novi život”) krasi vrh planine Molésona, s pogledom na regiju Gruyères u kantonu Fribourg.

Koristeći biorazgradive boje napravljene od prirodnih pigmenata poput ugljena i krede, Saype prikazuje dječačića koji puše mjehuriće u planinskom području poznatom po čestim oblacima, nastojeći ih dovesti u vezu s dječjim promatranjem.

“Mislim da živimo u svijetu koji je super zahtijevan i treba nam malo lakoće, a vjerujem da su oblaci također pomalo san ili mašta. Kad smo bili djeca, uvijek smo zamišljali oblike u oblacima. I vjerujem da je to sada i trenutak koji moramo udahnuti i – također s lakoćom – ponovno naučiti sanjariti o svijetu sutrašnjice”, izjavio je francusko-švicarski umjetnik za Reuters.

Inače, poznat po velebnim grafitima na travi koji se najbolje vide iz zraka, Saype je ukrasio brojna mjesta u rasponu od siromašnih kvartova Cape Towna u Južnoafričkoj Republici do travnjaka ispred europskog sjedišta Ujedinjenih naroda u bogatoj Ženevi. Njegove radove možete vidjeti OVDJE

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar