Godinu koja je, srećom, nedavno ‘iscurila’ obilježile su nam brojne nedaće i na lokalnoj i globalnoj razini, a teške životne trenutke barem malo su nam olakšale vrhunske TV serije koje su se pojavile tijekom 2020.

Zbog jedne od njih ljudi su doslovce poludjeli za šahom, ali većina i za pomalo autističnom ljepoticom Beth Harmon. Riječ je o Netflixovom hitu “Damin gambit” (The Queen’s Gambit) koji je u svim godišnjim izborima najboljih serija u 2020. bio u TOP 3.

(FOTO: Twitter/Zabou)

Šahovsku genijalku, pomalo ‘divlju’ i nekonvencionalnu djevojku Beth, utjelovila je Anya Josephine Marie Taylor-Joy ili skraćeno Anya Taylor-Joy. Ova američko-britansko-argentinska glumica vrhunski je odradila svoj posao i stekla simpatije gledateljstva diljem svijeta.

(FOTO: Twitter/Zabou)

Oduševila je i Zaboua, francuskog street art umjetnika s londonskom adresom, koji je prema vlastitom priznanju jedva dočekao kako bi glumici i hit seriji posvetio mural. To je i napravio početkom godine u Londonu, stvorivši umjetničko djelo veličine 7×3 metra.

(FOTO: Twitter/Zabou)

“Jednostavno obožavam seriju – uloge, priču, ambijent i cijelo to šahovsko ludilo”, komentirao je Zabou inspiraciju za svoj rad.

(FOTO: Twitter/Zabou)
Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar