Rad jednog od najslavnijih ‘anonimnih’ street art umjetnika na svijetu donijet će neočekivano bogatstvo britanskim zdravstvenim djelatnicima koji su već više od godinu dana na prvoj liniji borbe protiv pandemije koronavirusa.

Banksyjevo umjetničko djelo, koje odaje počast spomenutim zdravstvenim radnicima, prodano je u utorak na dražbi za cijenu od 14,4 milijuna funti, što je nešto manje od 20 milijuna dolara. Nakon što su uračunate i naknade, taj je iznos porastao na čak 16,7 milijuna funti.

Anonimni ponuditelj ugrabio je komad pod nazivom “Game Changer” na virtualnoj aukciji koju je putem interneta i telefona organizirala aukcijska kuća Christie’s, plativši dosad najveću cijenu ikad za Banksyjevo djelo koje je prodano na dražbi, kažu u aukcijskoj kući.

Poznati umjetnik poklonio je svoj rad Općoj bolnici Southampton u južnoj Engleskoj u svibnju 2020. godine uz bilješku na kojoj je pisalo: “Hvala na svemu što radite. Nadam se da će vam ovo barem malo uljepšati prostor, čak i ako je samo u crno-bijeloj boji”.

Prihod od rekordne prodaje jednog od Banksyjevih djela upotrijebit će se za dobrobiti pacijenata i pomoć osoblju Sveučilišne bolnice Southampton, kao i za dobrobit ostalih zdravstvenih organizacija i dobrotvornih organizacija širom Velike Britanije koje osiguravaju njegu i liječenje protiv COVID-19″, stoji u priopćenju aukcijske kuće Christie’s.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar