Ulični umjetnik Tom Bob je bez sumnje pretvorio svoj grad u puno sretnije i živopisnije mjesto za sve. Nevjerojatno bujnom maštom već godinama osvaja ulice New Yorka svojim ludim kreacijama kojima naj(ne)običnije predmete, uglavnom ulični “namještaj”, pretvara u umjetnost.

Može se reći da Tom jednostavno odbija samo živjeti u svijetu, već ga želi preoblikovati stvarajući pametnu uličnu umjetnost na uobičajenim objektima u urbanom krajoliku.

Šareni, sretni, razigrani, živopisni i iznenađujući likovi ili životinje nikoga ne ostavljaju ravnodušnima i jednostavno pozivaju prolaznike da se zaustave i nasmiješe.

(FOTO: Tom Bob | Instagram)

Njegov rad savršeno prikazuje kako dosadno urbano okruženje poput stupova ili električnih kablova, kanalizacijskih otvora ili plinomjera može postati nešto puno više.

(FOTO: Tom Bob | Instagram)

Bilo da se radi o pretvaranju cijevi u mravojeda ili vatrogasnog hidranta u princezu Leiju, Tomovi razigrani ulični komadi komuniciraju sa svojom okolinom.

(FOTO: Tom Bob | Instagram)

Jedno je sigurno – pronašao je savršen način da probudi dječju dušu u svakome od nas! Pogledajte u fotogalerije na početku članka kako mu je to pošlo za rukom.

Ulični umjetnik iz New Yorka – Tom Bob
Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar