Već smo na ovim stranicama naviknuli na razne kreativne ideje, pogotovo u segmentu transformacije neobičnih objekata u vrhunske smještaje, no Jim Dotzenrod i njegova kći Danielle otišli su čak i korak dalje. Nisu upotrijebili npr. kontejnere ili neobične mobilne stvari (školski autobus ili prikolicu), već su odlučili u potpunosti transformirati stari vagon vlaka iz 1973. godine.

Otac i kći iz Iowe kupili su 2016. zadnji vagon teretne kompozicije koja je nekad prometovala željeznicama spomenute američke države plativši to zadovoljstvo 8.000 dolara. Kako je transfer 26 tona teškog vagona do njihovog imanja zahtijevao složenu logističku operaciju, to su dodatno platili 2.000 dolara.

(FOTO: Danielle Dotzenrod | Insider)

Jednom kada su napokon postavili vagon na šine (koje su također kupili na otpadu), renovacija je mogla početi. Veliki plus obitelji Dotzenrod u cijeloj priči bio je taj što je Jim bio kvalificirani stolar i većina renoviranih stvari u vagonu, pogotovo od drveta – njegovo je djelo.

(FOTO: Danielle Dotzenrod | Insider)

Pored toga što je većinu posla odradio nakon radnog vremena i vikendima, Jim je prema kreativnim idejama svoje kćeri Danielle uspio zamijeniti željezne elemente vagona vrhunski izrađenom stolarijom.

Doduše, zadržali su u vagonu originalne (čelične) kondukterske stolice i čeličnu ogradu na vanjskoj strani, ali i dodali nove elemente poput ručno izrađene terase koja se naslanja na vagon.

Stari vagon prije renovacije (FOTO: Danielle Dotzenrod | Insider)

Ovaj danas verificirani Airbnb smještaj može primiti četiri osobe jer postoje dvije spavaće jedinice: bračni krevet i krevet na kat. Pored toga, vagon ima kuhinju s mikrovalnom pećnicom i hladnjakom, ploču s dva plinska plamenika i pribor za koktele.

Čak i u skučenom prostoru poput vagona, Dotzenrodovi nisu štedjeli na pogodnostima, pa ovaj smještajni objekt uključuje klima-uređaj, WiFi i TV te kupaonicu s tušem i WC-om.

(FOTO: Danielle Dotzenrod | Insider)

Drvena teresa koju je Jim izradio gleda na pašnjak Dotzenrodovih, gdje posjetitelji mogu hraniti i maziti konje. Danielle je rekla da je pašnjak neočekivano privukao posjetitelje te dodala da su joj najdraži trenuci kada se ljudi opuste i uživaju u spokojnoj prirodi njihova imanja.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar