“Digitalni nomadi” postala je jako popularna sintagma u Hrvatskoj tijekom 2020. godine. Toliko popularna da je Sabor krajem godine izmjenama dvaju zakona (Zakona o strancima i Zakona o porezu na dohodak op.a.) regulirao njihovo pitanje kojim će u 2021. dobiti legalan status, uz vizu za privremeni boravak u trajanju do godine dana, kao i povlašten porezni tretman u ‘Lijepoj našoj’.

Time je Republika Hrvatska ‘legalizirala’ ovaj sve popularniji oblik života i rada ljudi koji posao obavljaju na daljinu. Dovoljno im je samo prijenosno računalo, mobilni uređaj i dobra veza za internet, a svejedno im je u kojoj se državi fizički nalaze, sjede li u kući, stanu, nekom uredu ili na plaži.

FOTO: Nissan

Sloboda oko izbora radnog mjesta jedna je od najvećih prednosti digitalnih nomada koji bi se, ako traže mobilni ured na kotačima, mogli ‘pronaći’ u najnovijem Nissanovom konceptu predstavljenom na virtualnom autosalonu u Tokiju.

FOTO: Nissan

Rad na daljinu dobio je potpuno novo značenje s modelom Caravan NV350 koji svojim putnicima omogućuje obavljanje posla s bilo kojeg mjesta na svijetu (dobro, ne baš bilo kojeg, ali skoro…).

FOTO: Nissan

Prepoznavši potrebe koje su se pojavile tijekom pandemije koronavirusa i sasvim novog načina rada, japanski je proizvođač automobila odlučio stvoriti cjeloviti konceptni ured na kotačima s jedinom svrhom da služi kao mobilni ured.

FOTO: Nissan

Na spomenutom virtualnom salonu u Tokiju, koji se održao od 15. do 17. siječnja, Nissan je predstavio svoj koncept NV350 opremljen radnim prostorom na izvlačenje kojim se upravlja pametnim telefonom i koji izlazi prema vani sa stražnje strane kombija.

FOTO: Nissan

U kompletu sa suvremenim radnim stolom na kojem se nalaze stolno računalo i monitor, dolazi i uredska stolica Herman Miller. Opremljen je i DC/AC pretvaračem koji vam omogućuje da priključite sve potrebne uređaje poput računala, ali i aparata za kavu.

FOTO: Nissan

Budući da nijedna radna površina tijekom pandemije koronavirusa ne može bez dezinfekcije i čišćenja predmeta koji se svakodnevno koriste, uredski Nissan Caravan NV350 dolazi s pretincem za rukavice opremljenim UV antibakterijskom lampom.

FOTO: Nissan

Pored uredskog prostora na izvlačenje u vozilu, Nissan je u svoj koncept također uključio i luksuzni krovni balkon na kojem se možete opustiti tijekom radnog vremena. Vrlo zanimljiv dodatak je i prozirna ploča na podu ureda na izvlačenje koja poboljšava vašu vezu s otvorenim prostorom (čitaj: prirodom).

Kako izgleda Nissanov ‘ured na kotačima pogledajte u videu:


Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar