Umjetnost se može stvarati bilo gdje i na bilo koji načina ako netko ima viziju i talent da svoje ideje pretoči u djelo, a to je dokazao i jedan talijanski umjetnik. Dario Gambarin, umjetnik iz sjeverne Italije, već je nekoliko puta pretvorio svoj traktor u kist i nepregledna polja u svoje platno stvarajući impresivne portrete poznatih ljudi.

Njegov crveni poljoprivredni ‘bolid’ već je izorao portrete bivšeg pape Benedikta XVI. i sadašnjeg pape Franje čim je stupio na dužnost. Prije tri godine u polju je osvanuo ogroman portret ruskog predsjednika Vladimira Putina, a čast da dobije svoj veliku sliku u polju imala je i Hillary Clinton.

(FOTO: Dario Gambarin)

U travnju prošle godine, na 500. godišnjicu smrti slavnog talijanskog umjetnika, ‘izorao’ je portret Leonarda da Vincija, a u svojem najnovijem stvaralačkom nagonu Gambarin je traktorom preorao polje u obliku lica Ludwiga van Beethovena obilježavajući 250. rođendan njemačkog skladatelja.

Na fotografijama snimljenim iz zraka vidi se da je uz prikaz skladatelja na njemačkom jeziku napisano “Apsolutno Beethoven! 1770.”, a kreiran je povodom obilježavanja 250. godišnjice njegova rođenja, preciznije na godišnjicu njegova krštenja 17. prosinca 1770. godine.

I to nije sve. Gambarin je već unaprijed portretirao i talijanskog pjesnika te filozofa Dantea Alighierija za predstojeću 700. godišnjicu smrti koja dolazi tek 2021. Prikaz uključuje i citat autora slavne “Božanske komedije” – “Amar perdona”, koji se odnosi na poznatu crticu o ljubavi i opraštanju.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar