Projekt koji je počeo još u studenom prošle godine, u režiji talentirane umjetnice Lore Elezović, zbog zime i svima nam mrskog lockdowna dugo se ‘skrivao’ od publike iako je posao bio gotovo početkom veljače 2021.

S popuštanjem mjera, ali i dolaskom proljeća više nemate isprike niti opravdanja da ne prošetate oko zagrebačkog jezera Bundek i pronađete trafostanicu koju je mlada slikarica oslikala prizorima iz “Ježeve kućice”.

Lora Elezović je prekrasnim muralima oživjela scene iz legendarne dječje knjige koju je napisao Branko Ćopić, a ilustrirao slikar Vilko Gliha Selan, poslavši tako najbolju proljetnu pozivnicu šetačima, pogotovo onim najmlađima.

Projekt mlade slikarice, koja je jesenas diplomirala grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti, potaknula je nakladnička kuća “Naša djeca” povodom 70. godišnjice teksta “Ježeve kućice”, a u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika, te Hrvatskom elektroprivredom koja je dala dopuštenje za oslikavanje trafostanice na Bundeku.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar