Zahvaljujući razvoju tehologije i dizajna, kao i ostalim modernim “čudesima”, znatno su se promijenili načini na koji ljudi putuju i sredstva kojima se pritom koriste. Nekad davno postojale su klasične kamp prikolice koje su se zakvačile za vozilo i to je bilo sasvim dovoljno. S vremenom su se te kamperice polako pretvarile u kuće na kotačima, a danas su i čak obične prikolice prilagođene svima onima koji žele putovati lagano.

Lagane prikolice u obliku suza najnoviji su hit i otvaraju jedan sasvim novi svijet mogućnosti za putovanja i avanture na otvorenom, bez obzira na veličinu vozila koje posjedujete.

(FOTO: Earth Traveler)

Tvrtka Earth Traveler izrađuje upravo takve prikolice koje su savršene za sve koji žele putovati lagano, a da imaju dovoljno “životnog” prostora i osnovnih sadržaja. Ove prikolice zapravo nude jedinstvenu perspektivu putovanja koja će se minimalistima jako svidjeti.

(FOTO: Earth Traveler)

Earth Traveler prikolice su u biti lagani ‘kamperi’ koje za sobom može vući bilo koji automobil, malen ili velik. Dostupne u dva modela: Earth T250LX i Earth T300. Prvo spomenuti model je luksuzna prikolica izrađena od 100-postotnih ugljičnih vlakana kako bi osigurala lakoću i čvrstoću.

Kada je zatvorena i spremna za vuču, prikolica je visoka metar i pol, široka isto toliko, dok je dugačka nešto više od 3.3 metra. Kada se “rasparkira”, pretvara se u prostor veličine gotovo 3 i pol metara visine i dužine, te nešto više od dva metra širine, s otvorenim podnim prostorom za dvije osobe.

Pored svoje lagane konstrukcije, ove prikolice su vrlo zahvalne za putovanja upravo zbog mogućnosti širenja u znatno veću smještajnu jedinicu. Dodaci koji dolaze u paketu su tzv. bočni zidovi sa šatorima, krov koji se otvara u visinu, UV tende s obje strane prikolice i sjenila na krovnim prozorima.

Naravno, uvijek ima onih koji žele malo više od osnovnih sadržaja, pa takvi mogu prikolicu opremiti fleksibilnim solarnim pločama na krovu, baterijom, grijanjem i hlađenjem.

Cijena? Kako bi rekao Sir Oliver – prava sitnica. Luksuzni model Earth T250LX može ići i do 30.000 dolara, dok osnovniji Earth T300 košta ipak nešto prihvatljivijih 10.000 dolara. Proizvođač Earth Traveler Teardrop Trailers nudi i do 25 posto popusta na predbilježbe putem internetske stranica, a kažu da će npr. danas rezervirani model biti isporučen za 5 do 7 mjeseci.

(FOTO: Earth Traveler)
(FOTO: Earth Traveler)
(FOTO: Earth Traveler)
Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar