Već petu godinu zaredom, ljubitelji umjetnosti šablona ( stencila) i Street arta, imaju prilike vidjeti radove Krešimira Golubića, poznatijeg pod pseudonimom Leon GSK – pionira zagrebačke i hrvatske graffiti scene.

Ovaj je puta, izložba otvorila svoja vrata u Američkom kutku u Novom Sadu. Umjetnik je dobio poziv od druženja ljubitelja Street art Novog Sada – Streetart Guide 021 i veliko mu je veselje bilo nastaviti petogodišnji niz izložbi na temu preminulih Punk Rock zvijezda.

Izložba je otvorena od 17.studenog do 1. prosinca u Američkom kutku.

Američki kutak je atraktivan prostor smješten uz Dunav, nedaleko samog centra grada, koji redovno privlači umjetnike svih profila ali i sve zainteresirane za američku kulturu. Radi se zapravo o Američkom kulturnom centru koji ima svoju knjižnicu, igraonicu za djecu, Internet corner i izložbeni prostor.

Na samom se otvorenju sakupio priličan broj zainteresiranih posjetitelja koji su uz tekuću podršku vinarija Batelo i Chichateau, te odličan izbor muzike DJ Pankosaura, imali prilike upoznati umjetnika i njegove radove.

FOTO: Urbano.hr

Primijetili smo u katalogu da je navedeno 18 radova koji se mogu vidjeti, a na izložbi smo izbrojali njih 17 te smo iskoristili priliku pitati umjetnika što nedostaje?

FOTO: Urbano.hr

Kako sam umjetnik navodi: “Da, vi ste prvi koji ste primijetili da nešto nije u redu i da nedostaje jedan rad… radi se o slici Tomaža Hostnika (vokal Laibacha,op.a.) do koje jednostavno nisam na vrijeme mogao doći jer je u privatnoj kolekciji. Tko radi taj i griješi, ali, slika je dio ovog serijala te je bar možete vidjeti u katalogu.”

I sami ćemo se složiti da bi bilo dobro da su sve slike postavljene ali i da bi voljeli vidjeti još neke od
radova koje znamo sa ranijih izložbi u Zagrebu, Ljubljani, Puli ili Šibeniku a zaslužuju da ih se prikaže.

FOTO: Urbano.hr

Za sve vas Novosađane ili one koje put nanese u Novi Sad, ili ukoliko ste ljubitelj ovog umjetničkog smjera a pri tome volite Punk, provjerite ovu zanimljivu izložbu koja je postavljena u Američkom kutku do kraja idućeg tjedna.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar