Ponekad ljudi neće moći primijetiti umjetnikovu viziju, barem s mjesta na kojem stoje, čak i ako im je točno pred očima. I onda je potrebno otići samo ‘malo više’ da biste konačno mogli cijeniti umjetnikov rad i predanost.

Baš se tako može opisati umjetničko djelo Marka Lewisa Wagnera koje je nastalo prošlog mjeseca na nogometnom terenu na kojem se pripadnici američke mornarice bave sportom i općenito tjelovježbom.

U spomenutoj mornaričkoj bazi Wagner se zdušno bacio na posao i nakon šest dana i oko 45 sati rada, te nakon što su neovisni promatrači redovito provjeravali njegov napredak, postavio novi svjetski rekord za najveće ulično umjetničko djelo od krede napravljeno do samo jednog umjetnika.

(FOTO: Jane Tyska / Bay Area News Group)

Prema World Record Academy, divovski crtež u Alamedi u Kaliforniji, koji se prostire na 18.500 četvornih metara, 10 puta je veći od prethodnog rekorda umjetnika Federica Delgada Heredije.

Urugvajac je svjetski rekord za najveću sliku od krede jednog umjetnika stvorio u Montevideu u veljači 2019. godine, a njegov crtež se prostirao na ‘samo’ 1.800 četvornih metara.

(FOTO: www.alamedasun.com)

Kao umjetnik koji stvara u više tehnika i medija, uključujući slikarske boje, čak i digitalne tehnologije, Mark Lewis Wagner je dosad surađivao sa Smithsonian Natural Museumom, SpaceX-om, Targetom, Samsungom, muzejom Oakland i zoološkim vrtom Oakland…

Kao lokalni stanovnik Alamede htio je svojim radom podsjetiti ljude da pokušaju promijeniti svijet, posebno da zaustave nasilje nad ženama i podrže borbu domorodačkog stanovništva bez obzira gdje na svijetu žive.

Na ulično djelo nazvano “Earth Blessings from the Creative Spirit” potrošio je kreda u vrijednosti 400 dolara, ali kaže da se svaki cent isplatio.

“Laknulo mi je što sam slijedio svoju viziju”, zaključio je Wagner dok je stajao na friško transformiranom prostoru nogometnog igrališta koje je sada dio Guinnessove knjige svjetskih rekorda.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar