Prošle godine dogodio se (ne)očekivani povratak grofonskih ploča na veliku scenu. Tome je zasigurno kumovala i globalna pandemija uzrokovana virusom COVID-19, pa je zatvaranje u stanove i kuće pobudilo nostalgiju za vinilkama.

Prema podacima iz Vellike Britanije, prihod od prodaje gramofonskih ploča u toj zemlji u 2020. premašili su 100 milijuna funti što je najviše u zadnjih 30 godina.

No, nisu se ploče samo kupovale, brojni fanovi vinila posegnuli su i za svojim dobro čuvanim kolekcijama kako bi skratili dane u (samo)izolaciji. A tijekom dugih sati dosade padaju vam na pamet lude ideje.

Dojma smo da je tako i nastala ova neobična, pomalo šaljiva galerija slika na kojima su se ljudi fotografirali sa starim gramofonskim pločama na kojima su njihovi glazbeni idoli. I kao rezultat smo dobili sjajne montaže, prava fotografska umjetnička djela.

Imate li možda i Vi neku ovako dobro složenu fotografiju? Ako imate, pošaljite nam na mail: info@urbano.hr, pa ćemo vaše radove uključiti u jednu novu fotogaleriju.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar