Ulična je moda poznata po tome da ne podliježe krutim (modnim) pravilima, a stil koji prevladava temelji se na izraženom individualizmu od dizajna do izbora materijala. To su jasno pokazale i dvije talentirane britanske dizajnerice svojom (naj)novijom kolekcijom ‘rekonstruiranih’ tenisica Adidas Superstars.

Popularne Superstarke, u ovom slučaju polovne, čine osnovicu ovih rekonstruiranih tenisica koje je izradila Helen Kirkum, umjetnica specijalizirana za ovaj tip obuće, u suradnji s modnom dizajnericom Bethany Williams.

(FOTO: designmuseum.org)

Mlade Britanke su iskoristile otpadne materijale, ostatke od npr. šatora ili lutaka, te od tih uzoraka sastavile pojedinačnu tenisicu. Svaka od njih je različita, a svaki par razigrano je izrađen od raznih recikliranih materijala.

Tri para rekonstruiranih Adidasica Bethany Williams debitirala su na Londonskom tjednu mode 2020. u sklopu kolekcije jesen/zima, u znak podrške Magpie Project UK, projektu zajednice koji pruža pomoć roditeljima i djeci mlađoj od 5 godina koja su u opasnosti od beskućništva.

(FOTO: designmuseum.org)

Sve čestitike ovim mladim dizajnericama na fanstastičnoj kolekciji, ali i na društveno odgovornoj inicijativi.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar