Jon Foreman ime je umjetnika iz Walesa koji od geometrijski i umjetnički poredanog kamenja stvara apsolutno nevjerojatne skulpture na plaži. Ti pravilni uzorci nevjerojatno su ugodni oku, a mogu se pronaći pretežito duž obale Pembrokeshirea u njegovoj rodnoj zemlji.

(FOTO: Sculpt The World)

Foreman stvara umjetnost u kojoj priroda diktira sve – od materijala preko prezentacije pa do roka trajanja. Zbog samog položaja njegove su skulpture često prolazne i nestaju pod utjecajem vremena (plima i oseka) ili ljudi, ali sve je to dio kreativnog procesa i ta nestalnost presudan je dio same umjetnosti.

(FOTO: Sculpt The World)

Ovaj britanski umjetnik počeo je svoju (neobičnu) umjetničku karijeru još dok je studirao, ali njegova kreativna igra s materijalima i inovativnim idejama sazrijevala je u njemu puno ranije. Kako je odrastao u lijepom ambijentu kao što je obala Pembrokeshirea, vidio je njezinu ljepotu te ju iskoristio za nevjerojatne skulpture koje danas izrađuje.

FOTO: Sculpt The World

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar