Proteklih su godina veliki (automobilski) igrači često ‘koketirali’ s idejom spajanja kampiranja i off-roada te su nas povremeno znali oduševiti s različitim konceptima i neobičnim rješenjima.

U vrijeme pandemije virusa COVID-19, zbog koje su mnogi počeli preispitivati način(e) putovanja, uložili su dodatne napore kako bi pronašli idealan spoj.

(FOTO: Press Toyota)

Možda i najdalje u tim nastojanjima otišla je Toyota koja je ponudila jedno od najcjelovitijih rješenja za kampiranje ikad u vidu koncepta TRD Sport Trailer. Riječ je o prikolici koja nudi kreativnu alternativu za putovanja u prirodu.

(FOTO: Press Toyota)

“Obzirom na neupitnu kvalitetu i solidnu reputaciju Toyote kao terenskog vozila, mislili smo da bi bilo uistinu dobro napokon stvoriti pravog pratioca za naš kamionet Tacoma i općenito za SUV liniju”, rekao je Ed Laukes, potpredsjednik Toyota grupe zadužen za marketing.

(FOTO: Press Toyota)

Sportska prikolica TRD sadrži Yakima šator za četiri osobe s kojim u kompletu dolazi nosač za nadstrešnicu, prilagođeni WC i zavjesa za tuširanje.

(FOTO: Press Toyota)

Unutra prikolice ćete pronaći i generator, bateriju, spremnik za pitku vodu od 16 litara i spremnik za otpadnu vodu od 15 litara, te klizni sudoper i štednjak, a sve vam to osigurava da ćete imati i više nego što vam je potrebno dok ste prirodi.

(FOTO: Press Toyota)

Kada su prikolica i njezini dodaci u potpunosti postavljeni, dobit ćete pravi (bazični) kamp s dovoljno prostora koji treba i dobro osvijetliti. Za to se brine serija LED lampi koji daju snažno svjetlo, a troše izuzetno malu količinu energije.

(FOTO: Press Toyota)

A kada je potrebno manje svjetla, recimo za promatranje zvjezdanog neba, možete se prebaciti na osvjetljenje niže razine zahvaljujući višestrukim svjetlosnim trakama Yakima koje dolaze u sklopu šatora.

(FOTO: Press Toyota)

U svakom slučaju, u Toyoti su se na doista kreativan način pobrinuli za sve scenarije kampiranja u prirodi, zar ne?

FOTO: Press Toyota

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar