Vizualna umjetnica i grafička dizajnerica Ruby Silvious već više od pet godina pretvara iskorištene vrećice čaja u minijaturna platna na kojima stvara predivne slike.

Ovaj je projekt, pod nazivom “363 Days of Tea”, pokrenula 2015. godine kako bi proširila svoje umjetničko znanje i slikarsku praksu te na neki način izazvala tradicionalne poglede na ono što se smatra umjetnošću.

(FOTO: Ruby Silvious Art)

Na svoja minijaturna reciklirana platna umjetnica rođena na Filipinama bilježi trenutke ili dojmove koji dokumentiraju njezinu svakodnevicu, a ono što je nastalo tijekom proteklih pet godina prilično je opsežan opus, uključujući nekoliko serija koje dokumentiraju njezina putovanja, svakodnevni život, pa čak i posjete muzejima. Objavila je i dvije knjige u kojima je predstavljen veći dio njezinog umjetničkog rada.

(FOTO: Ruby Silvious Art)

Iako nijedna od njezinih akvarelnih slika na vrećicama čaja nije unaprijed planirana i ovisi o trenutku inspiracije, konačni rezultat je fascinantan. Gotovo svako njezino minijaturno djelo potiče publiku da razmisli i preispita tradicionalne poglede na ono što se može smatrati umjetnošću.

(FOTO: Ruby Silvious Art)

Radovi ove filipinske umjetnica s adresom u gradiću Coxsackie (američka država New York op.a.) naširoko su prihvaćeni, a dosad je više puta izlagala na međunarodnoj razini, u javnim i privatnim kolekcijama. Trenutno se priprema za predstojeće izložbe i događaje na kojima će predstaviti svoj rad 2021. godinu.

Kako nastaju radovi Ruby Silvious pogledajte u videu

Za više informacija posjetite njezinu internetsku stranicu i/ili pratite umjetnicu na njezinom službenom Facebook i Instagram profilu.

FOTO: Ruby Silvious Art

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar