Svi oni koji će se ovoga vikenda naći u šetnji oko zagrebačkog jezera Bundek sigurno će zastati ispred jedne od tamošnjih trafostanica. Njihovu pažnju definitivno će privući friško oslikani mural u izvedbi talentirane umjetnice Lore Elezović.

(FOTO: Urbano.hr)

Mlada slikarica, koja je nedavno diplomirala na Likovnoj akademiji, baš je u petak završila prvi dio svog murala Ježeve kućice, a uskoro će još tri trafostanice oslikati prizorima iz legendarne dječje knjige koju je napisao Branko Ćopić, a ilustrirao slikar Vilko Gliha Selan.

(FOTO: Urbano.hr)

Projekt koji je osmislila i provodi nakladnička kuća “Naša djeca” nastaje povodom 70. godišnjice teksta Ježeve kućice, a u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika, te Hrvatske elektroprivrede koja je dala dopuštenje za oslikavanje trafostanica na Bundeku.

Mlada Lora Elezović je tako završila prvi dio svojeg posla, a uopće ne sumnjamo da će i ostala tri murala kojima će oživjeti prizore dječjeg književnog klasika sa slavnim Ježurkom Ježićem u glavnoj ulozi, izazvati veliki interes i znatiželju, prvenstveno kod djece.

(FOTO: Urbano.hr)
(FOTO: Urbano.hr)
Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar