Jeste li možda posljednjih dana prolazili kroz Martićevu ulicu? Odnosno jedan njezini dio točno kod Praka Fra Grge Martića? Ako jest sigurno ste primijetili, osim vrlo aktivnog društvenog života i velikog broja ljudi, neobičan umjetnički zahvat na podu ulice.

Za one koji možda ne znaju o čemu se radi, kolnik “Male Martićeve”, kako popularno zovu taj dio Martićeve ulice, oslikan je prelijepim raznobojnim muralom ili muralima u režiji poznatog street art umjetnika Borisa Bare (liti Bareta).

FOTO: Urbano.hr

Ideja je nastala kao dio gradske inicijative proširenja pješačkih zona u Zagrebu, a projekt preuređenja tog dijela Martićeve financiran je iz fonda Bloomberg Asphalt Art Iniciative.

Za autora je izabran Boris Bare koji se inspiraciju pronašao u zagrebačkim donjogradskim stubištima i kreativno rješenje vjerno je prenio na ulicu.

Brojni haustori u Donjem Gradu još uvijek čuvaju originalne, prekrasne pločice na stubištima i hodnicima koje su na ovaj način predstavljene postale dostupne svima kroz idejno rješenje poznatog street art umjetnika.

Tako je ovaj dio Martićeve, koji je već godinama vrvi životom tijekom ljeta, dobio još jedan adut u nastojanju da postane urbano srce grada.

FOTO: Urbano.hr

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar