Na uglu Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu nalazi se jedna obična zgrada – privatna garaža u kojoj su se u posljednjih petnaestak godina, koliko pamtimo, promijenile navike oko parkiranja automobila.

Ta je sasvim obična zgrada, naime, postala neslužbena glazbena akademija, a vi se sigurno pitate – kako i zašto? I što tamo radi jedan Ludwig van Beethoven, odnosno u ovoj umjetničkoj inačici Ludwig van Rock Garaža?

FOTO: Urbano.hr

Pa vrlo jednostavno, umjesto ljubimaca na kotačima, u garažama su otvoreni mnogobrojni prostori u kojima bendovi održavaju probe, snimaju svoje demo trake ili poput Hladnog piva i Josipe Lisac svoje video spotove.

FOTO: Urbano.hr

Svakodnevno hodnicima garaže odzvanjaju svi mogući glazbeni pravci (osim narodnjaka), a unatrag 3 godine, umjesto zašaranih zidova, nailazimo na pažljivo oslikane zidove domaćih pa i stranih graffiti i street art umjetnika.

FOTO: Urbano.hr

Ovih je dana dovršeno oslikavanje zida kod samog ulaza u garažu kojeg su izvela trojica graffiti writera – Poster43, Smack i Leon GSK.

FOTO: Urbano.hr

Kako to izgleda uvjerite se na fotografijama koje objavljujemo, a posebno nas veseli da se ovaj prostor obične garaže kroz godine preoblikuje u pravu malu betonsku art oazu.

FOTO: Urbano.hr

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar