Čini se da Zagreb polako hvata korak s europskim metropolama, barem što se tiče ulične umjetnosti i njezine prisutnosti na frekventn((ij)im mjestima u gradu.

Nakon što je mlada slikarica Lora Elezović počela svoju seriju murala na Bundeku, inspiriranih kultnom dječjom špričom “Ježeva kućica”, fasadu kuće u Koranskoj ulici oslikala su dva eminentna imena hrvatske street art scene.

(FOTO: Urbano.hr)

Ulični umjetnici Lonac i Chez 186 napravili su mural koji oduševljava brojne prolaznike ove frekventne ulice gdje se nalaze brojne kompanije. Dečki su radili više od tjedan dana na ovom djelu i rezultati su vidljivi.

Inače, 33-godišnji Lonac rođeni je Zagrepčanin pa je i na svom Instagram profilu izrazio zadovoljstvo što je mural nastao baš u njegovom rodnom gradu. Opisuje se kao muralist, ilustrator i slikar, a završio Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Svoju djela je radio u Velikoj Britaniji, Italiji, Francuskoj BiH, Švicarskoj, Švedskoj, Belgiji, Portugalču, Dubaiju, Makedoniji, SAD-u, pa čak i Kini, piše na njegovoj službenoj stranici.

“Tko god živi u Zagrebu (i okolici) i vjeruje da zna za dobru lokaciju, zgradu, zid, garaže za koje je moguće dobiti dopuštenje, neka se javi na mail elkocen@gmail.com”, napisao je na svom blogu.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar