Na sceni kazališta KNAP, u produkciji Teatra Erato, uskoro će biti uprizoren prvi dramski tekst Branimira Farkaša, javnosti najpoznatijeg kao urednika i voditelja Hrvatske radiotelevizije. Iskrica je predstava o tome kako internetski servisi za upoznavanje mogu upaliti pravu iskricu među ljudima.

“To mi se činilo kao zgodna i suvremena ideja u jednoj klasičnoj ljubavnoj priči, osobito kad sam pisao tekst 2012. godine. Po prirodi sam radoznao, no kao javna osoba ne bih smio koristiti ovakve servise čak ni u istraživačke svrhe. Brzo bi me na nekom portalu snašao naslov ‘Branimir Farkaš traži partnerice na Iskrici’ i teško bih objasnio da iza toga stoji istraživačko novinarstvo”, uz osmijeh je komentirao Branimir Farkaš.

Ponosan je što će njegove likove utjeloviti Ana Vilenica i Siniša Popović.

Ana Vilenica (FOTO: PR)

“Ana Vilenica od početka je bila kotačić pokretačić ove predstave, otkad je čitala ulomke na promociji knjige. Savršena je, kao da je uloga pisana za nju. Također i Siniša Popović, koji u sebi nosi i može iznijeti oba aspekta Žarkovog karaktera: i komediju, i tragiku”, dodao je Farkaš.

Iako, poput njega, ni glumci u stvarnom životu nemaju iskustva s internetskim servisima za upoznavanje, odlično su se snašli u ulogama ljudi koje nekoliko klikova iz usamljenosti odvodi u avanturu života.

Vilenica tumači ulogu 45-ogodišnje Karmen, a Popović 60-ogodišnjeg Žarka. Komentirajući tu razliku u godinama Popović priznaje kako su njegova iskustva s ljubavlju između različitih generacija bogata, ali su privatna, pa nisu za javnost. Vilenica na to dodaje: “Ljubav ne bira, kaže se.”

Pored glumačkog para Vilenica – Popović, te autora Branimira Farkaša, redatelj predstave i dramaturg je Ivica Kunčević, dok je producentica Lidija Ivanda. Svi uključeni u nastanak predstave priznaju da su si „kliknuli“ na prvu te se nadaju da će tu njihovu energiju prepoznati i publika.

Ovo je prvi dramski tekst Branimira Farkaša (FOTO: PR)

Ova komedija o usamljenosti, začinjena elementima i drugih žanrova, prvo će se izvoditi u Zagrebu, no već se sada planiraju i gostovanja u kazalištima diljem Hrvatske.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar