U Zagrebu su osvanula dva nova murala, u prilazu Baruna Filipovića te u ulici Srednjaci. Pročelja zgrada oslikali su Slaven Lunar Kosanović i Tea Jurišić u sklopu projekta Wiener Zmajstori.

Humanitarni projekt pokrenut je u suradnji Wiener osiguranja VIG i udruge „Mali zmaj“, a misija mu je poboljšati kvalitetu života siromašne i nezbrinute djece.

[VIDEO: Wiener Osiguranje VIG]

Od pokretanja 2021. godine, udruzi je ustupljen prostor u Ulici grada Mainza gdje se već više od godine dana pruža individualna pomoć djeci štićenicima poput logopedskih vježbi, razgovora s psihologom ili instrukcija.

[FOTO: Wiener osiguranje VIG]

Umjetnici su, inspirirani plemenitim aktivnostima udruge, u svom prepoznatljivom stilu ilustrirali snagu djece koja se već od najranije dobi moraju nositi sa surovom realnošću svijeta. Isto tako, ovim muralima nas podsjećaju koliko je djeci u životu važna potpora i podrška.

[FOTO: Wiener osiguranje VIG]

„Iznimno mi je drago što će moja umjetnost služiti za podizanje svijesti o najranjivijoj skupini našeg društva, djeci, i to djeci koja nemaju odgovarajuću skrb ili dolaze iz siromašnih obitelji“, rekao je Lunar.

[FOTO: Wiener osiguranje VIG]

„Drago mi je što mogu sudjelovati u važnom projektu koji naglašava pomoć djeci poput onih u „Malome zmaju“ – iako su najmlađi članovi našeg društva, često se nalaze u životnim situacijama koje bi trebale brinuti samo odrasle. Umjetnost je odličan način da se djeca iz udruge kreativno izraze, ispune svoje slobodno vrijeme i podsjete kako je njihova jedina trenutna briga – biti bezbrižni“, dodala je Tea Jurišić.

[FOTO: Wiener osiguranje VIG]

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar