One koji još nisu stigli prošetati ili doći na Trg dr. Franje Tuđmana podsjećamo da Zagreb Street Art Festival, u sklopu kojega se održava prvi festival Paste-Up i Sticker umjetnosti, i dalje traje.

Još uvijek stignete uroniti u zadivljujući svijet umjetnosti paste-upova i stickera, dinamičnog pokreta koji uzima sve više maha u kulturama ulične umjetnosti diljem svijeta, uključujući i Grad Zagreb

Na samoj lokaciji festivala organizirana je izložba radova koje su poslali umjetnici iz 37 zemalja svijeta, točnije njih gotovo 180. Radovi su izvedeni kao paste-upovi i naljepnice koje su organizatori postavili na penale i u okvire slika te na taj način učinili dostupnima svim posjetiteljima da ih pogledaju.

Ovim festivalom nastoji se kreirati impresivno iskustvo koje zaokuplja posjetitelje, potiče razgovore i izaziva osjećaj čuđenja i poštovanja prema transformativnoj moći ulične umjetnosti.

Uz izložbu paste-upova i stickera, na festivalu se održavaju radionice, dok se za one najzainteresiranije nudi i svakodnevne obilaske grada na Street art turi koja traje dva sata.

U Francuskom Institutu je postavljena izložba fotografija pariških i zagrebačkih ulica, odnosno pariškog i zagrebačkog street arta., a u istom prostoru u četvrtak i petak održat će se panel diskusije na temu Street arta.

Festival koji organizira Grupa Zid, skupina lokalnih street art arhitekata, dizajnera, fotografa i drugih kreativaca koji dijele istu ljubav prema uličnoj umjetnosti, dosad su posjedtili i pozvani gosti umjetnici – Imola Hitre iz Budimpešte te umjetnički duo – PRIZMU & FCKWRS iz Berlina.

Za kraj napomenimo da Zagreb Street Art Festival, koji je otvoren u proteklog četvrtka, završava u nedjelju, 17.rujna.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar