U utorak, 15. lipnja završio je ovogodišnji, peti po redu VukovART koji je trajao točno mjesec dana. Na poznatom street art festivalu u gradu na Dunavu deset umjetnika iz cijelog svijeta od 15. svibnja su kreirali nova vrhunska ulična djela kojima su obogatili vukovarske fasade i šetnice.

Tako je vukovarska galerija na otvorenom od sredine lipnja 2021. bogatija za deset novih vrhunskih street art djela, odnosno može se pohvaliti s ukupno 33 ulična rada nastala u proteklih pet godina koliko traje VukovART. 

Predavanje Dušana Bućana (FOTO: VukovART)

Programski dio ovogodišnjeg street art festivala u Vukovaru bio je najveći do sada, a završen je uz koncert osječkog Akvarela te predavanja Roberta Knjaza i Dušana Bućana.

U ime organizatora, za kraj spomenimo i da je ovogodišnji VukovART sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije, dok je generalni sponzor poduzeće PPD.

A sada ono najvažnije – predstavljamo sve ovogodišnje umjetnike i njihova djela:

BustArt – Kiss by the Danube
Artez – Surprise Yourself
Boa Mistura – OSTAJEMO / We Stay
Jana Brike – Procession of life by a blue river
Juandres Vera – The Heart is the Commander (We, ourselves and us
Kerim Mušanović – Strawberry Flavor
Marion Ruthardt – Lipizzaner
Mr Woodland – Inseparable
Šumski – Portals
Victor Splash – Everything is on the surface
Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar