Od 7. do 9. rujna 2023. pripremite se da vas ponese energija Hip-Hop Festivala u gradu Zagrebu.

Kultna AKC MEDIKA ugostit će ovu kulturu, gdje će se okupiti hip-hop entuzijasti i umjetnici kako bi proslavili bit urbane umjetnosti i glazbe.

Pripremite se uroniti u svijet ritma, boja i kreativnosti jer se ovaj festival razvio od svojih skromnih početaka u epski prizor urbane umjetnosti i hip-hop svijeta.

Tri dana hip-hop euforije!

Od trenutka kada zakoračite u MEDIKU zamislite ovo: grafiti koji izazivaju strahopoštovanje, rezonantni ritmovi i naelektrizirana atmosfera koja viče pravi hip-hop!

**Što vas čeka:**

1. DAN FESTIVALA – PETAK (08.09.)

Usavršite svoje znanje: naš niz BESPLATNIH radionica. Bilo da vas privlače grafiti, beatboxing, DJ-ing ili repanje, naši iskusni profesionalci su tu da vas vode. Ove su radionice vaša prilika za učenje, razvoj i povezivanje s kolegama kreativcima.

IZLOŽBE:

BIZ – Experimental Bizness
Pri izradi postava umjetnik će kombinirati dvije različite vrste umjetničkog izričaja. Jedna je više ulična, u vidu grafita, pomalo granična i ponekad ne prihvaćena vrsta umjetnosti dok je druga opće prihvaćena za izlaganje u galerijskim prostorima, poput crteža na platnu, fotografija te 3D instalacija. Ideja izložbe je ta da umjetnik promatraču pruži uvid u dva skroz različita svijeta na sebi svojstven način te ukaže svoju raznolikost umjetničkog izričaja.

  • Klaka Crazy Posse/Kac K.C.P. 30 (Infoshop):

Izložba hip-hop memorabilije/kolekcije koja se akumulirala u više od 30 godina s kojom obilježavamo 50 godina hip-hopa. KCP click slavi svojih 30 godina postojanja. Pogledajte super kolekciju u Infoshopu (knjižnici) svaki dan festivala od 17-19h.

Hip-Hop kviz: Jeste li poznavatelj hip-hopa? Provjerite svoje znanje o regionalnoj hip-hop sceni u našem uzbudljivom ‘Hip-Hop kvizu’. Zaronite duboko u imena, tekstove i povijest koji oblikuju našu lokalnu hip-hop kulturu. Prvaci ovog kviza odnijeti će gajbu pive!

2. DAN FESTIVALA – PETAK (08.09.)

Imate li sve što je potrebno da biste bili pobjednik? Sudjelujte u zadivljujućim natjecanjima. Pokažite svoje vještine i zaradite svoj trenutak slave.

BEAT BATTLE – Natjecanje beatmakera koji puštaju svoje prikupljene i izrađene beatove pred publikom koja glasa za najboljeg. Uvijek je prisutan i eminentni hrvatski beatmaker – sudac – koji uz publiku donosi svoju odluku o pobjedniku.

BEATBOX BATTLE – Natjecanje beatboxera vođen od strane Beatbox Croatia zajednice. Beatboxeri naizmjence pokazuju svoje vještine dok sudci ne odluče tko odnosi nagradu.

MC BATTLE – Sam naziv govori sve – tko najbolje freestyle battlea odnosi titulu najboljeg!

GRAY SKETCH BATTLE – Natjecanje grafiti umjetnika u izradi skice na zadanu temu. Natjecatelji imaju 30 sekundi za izradu, a publika to gleda live na ekranu te uz poznate suce glasa za najboljeg.

Možete se prijaviti na sve battleove javljanjem u inbox festivala, a sve šampione ovih bitaka čekaju medalje i nagrade!

3. DAN FESTIVALA – SUBOTA (09.09.)

Graffiti Jam: Posljednjeg dana očekuje vas Graffiti Jam uz koji prijavljeni artisti ostavljaju svoj umjetnički pečat na zidovima naše urbane galerije – zidove Medike. Dok kreativne iskre frcaju pripremamo i ukusan roštilj za sve.

Dajte Djeci Mikrofona Showcase i Open Mic: Kao dio naše predanosti njegovanju mladih talenata, svjedočite plodovima našeg programa Dajte djeci mikrofona. Mladi reperi koji su izbrusili svoj zanat kroz naše DDM radionice izaći će na pozornicu, pokazujući svoj rast i kreativnost:

-Bezimeni

-Debeli Oko

-Direkt

-Dominus

-Kek label

-Panda

Grand Finale – koncerti: Eksplozivna završnica, sa senzacionalnim koncertima s poznatim hip-hop umjetnicima:

-BVANA

-RAP RIBERY

-STOKA & DJERKO ULICA

Cijeli TIMETABLE festivala pogledajte na event linku:

https://www.facebook.com/events/398027818810264

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar