Ovaj vikend počelo je peto izdanje projekta „Okolo“, posvećenog umjetnosti u javnom prostoru i zajednici, koji brojnim umjetničkim instalacijama i uličnim intervencijama svake godine uljepšava (u)lice grada, osvježava našu svakodnevicu i približava umjetnost baš svima.

Umjetnička iznenađenja čekaju nas na 14 lokacija u centru grada, a otkriti ih možemo svakodnevno do 30. kolovoza u jedinstvenoj umjetničkoj šetnji Zagrebom.

[FOTO: Okolo]

Započnite svoj obilazak „Okolo“ u parku Bele IV promatrajući „Drugu perspektivu“ s potpisom Stelle Leboš i Ive Rodić Novak.

[FOTO: Okolo]

Nakon što se poigrate s refleksijom svijeta oko sebe, na Zakmardijevim stubama kroz aplikaciju proširene stvarnosti zakoračite u „Izoliranu prisutnost“ i otkrijte novu dimenziju akvarela i života „stanovnica“ slika umjetnice Ane Sladetić.

[FOTO: Okolo]

Moment iznenađenja, uz dozu humora, na ulicu donosi serija instalacija Nikoline Ivezić kojom umjetnica (p)ostavlja svoj ironični osvrt na svijet luksuza. Na pet povezanih lokacija, počevši s Tomićevom, preko Ilice i sve do Petrićeve, pronađite neobične „Prosjake“ koji prose za svoje luksuzne potrebe.

U Varšavskoj ulici zagledajte se u „Gradske meduze“ dizajnerice Jelene Malenice, novu vrstu meduza čija je glavna svrha u životu biti urbani dekor.

[FOTO: Okolo]

Kod Malih stuba u pukotinama zida otkrijte minijaturni „Skriveni obnovljeni grad“ Ane Sladetić, a u tunelu Grič upoznajte se s pozitivnom stranom zmija koje je kiparica Ana Maria Maravić okupila u malo drugačije „Zmijsko leglo“.

[FOTO: Okolo]

U parku Zrinjevac pronađite klupu na kojoj sjedi upečatljiva skulptura kipara Mateja Vukovića i zapitajte se zašto se zove „Zvizdan“.

[FOTO: Okolo]

Više „O nama“ doznajte na Tomislavcu pa zajedno s umjetnicom Mijom Orsag promislite o svakodnevnim životnim potrebama i bljeskovitim promjenama trendova, pogledajte u budućnost i sudjelujte u akumulatoru želja.

[FOTO: Okolo]

„Odmor“ pronađite na Glavnom kolodvoru i zaigrajte zanimljivu video igru koja vas vodi kroz virtualnu izložbu kipara i multimedijalnog umjetnika Vitra Drinkovića, istražujući percepciju umjetnosti u javnom prostoru kroz odnos stvarnog i virtualnog.

Na kraju, u Klaićevoj ulici 37, iskoristite posebnu priliku i pogledajte na djelu poznatog likovnog i street art umjetnika Lonca koji će tijekom nekoliko narednih dana oslikavati mural „Flegma“.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar