U organizaciji umjetničkog kolektiva Udruge Preuredi moju pumpu i Turističke zajednice grada Zagreba počinje novi projekt pod nazivom Ulični triptih koji nam predstavlja jednu sasvim drugačiju uličnu izložbu.

Riječ je o jedinstvenom cjelogodišnjem programu uličnih izložbi koji će ponuditi presjek aktualne domaće street art scene i tijekom 2021. će obogaćivati zagrebačke ulice pravim malim remek djelima.

Tako će tijekom cijele godine reklamni ulični paneli postati „živo” slikarsko platno, ulica privremeni umjetnički atelje, a odabrani umjetnici svoj će rad imati prilike izložiti kroz jedinstvenu formu „izložbe u promjeni”, stoji u najavi Turističke zajednice Grada Zagreba.

Herman Gollubé – Boris Bare (FOTO: TZGZ)

Postav Uličnog triptiha mijenjat će se u ciklusima – svaka tri mjeseca na panelima će osvanuti tri nova umjetnička rada s potpisom različitih hrvatskih autora. Također, kao dodatni element iznenađenja, jedna od tri lokacije svaki put će biti drugačija.

Prvi trojac koji će pretvoriti panele u mala umjetnička djela, bit će ulični umjetnici Mislav Lešić, Zvonimir Haramija Hans i Boris Bare, a početni vikend projekta, od 12. do 14. ožujka, oslikavat će se paneli u Radićevoj ulici (kod broja 42), zatim na Dolcu 1 (kod glavnih stepenica tržnice Dolac) te na Trgu bana Jelačića 11 (Centar za posjetitelje).

“S idejom skretanja misli od neizvjesne stvarnosti, potresa i svih njegovih vidljivih posljedica te sa željom da se uz pomoć kista i spreja osvježi centar grada, nadamo se da će novi izložbeni koncept uljepšati pogled na zagrebačke ulice i razvedriti svakodnevicu Zagrepčanima”.

Holy bird – Zvonimir Haramija Hans (FOTO: TZGZ)

“Kroz naš novi projekt Ulični triptih želimo pokazati da kist i sprej ne znače uvijek vandalizam, već da oni mogu stvoriti istinsku vizualnu umjetnost na javnim prostorima. Povezali smo se s najznačajnijim predstavnicima domaće street art scene te će svaka tri mjeseca novi umjetnici ostaviti svoj autorski trag izražavajući se putem različitih stilova i formi. Tako ćemo, kroz Ulični triptih, na određenim lokacijama u našem gradu, od kojih je naš Centar za posjetitelje uvijek središnja lokacija, stvoriti cjelogodišnju atrakciju te prenijeti pozitivne poruke uređenjem urbanog okruženja na suvremeni način”, izjavila je direktorica TZGZ Martina Bienenfeld za službenu stranicu.

Dođite na besplatnu izložbu u centru Zagreb, zastanite malo ispred “umjetničkog platna”, te upoznajte rad aktualnog umjetnika, a ako budete u pravo vrijeme na pravom mjestu, možda i ulovite umjetnika na djelu!

Pratite Ulični triptih na Facebooku i Instagramu.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar