Tijekom nedavnog produženog vikenda (29-30.04. i 01.05.) Graffiti Ranč Legrad bio je domaćin tradicionalnom prvomajskom druženju koje je ove godine bilo posvećeno 50. godišnjici Hip- Hop kulture.

Graffiti Happening Legrad je okupio brojne artiste i ljubitelje ove kreativne umjetnosti, a rezulat su prekrasni radovi koji su se mogli pogledati uživo.

FOTO: Facebook/GraffitiLegrad

Tako je Graffiti Ranč Legrad već 11. godinu zaredom promovirao ljubav prema graffiti umjetnosti, te dostojno proslavio 50. rođendan Hip-Hopa, a pola stoljeća je proslavio i vlasnik te autor ideje Gordan Cvetnić, poznatiji kao Samir Utegurovich od Legrada.

FOTO: Facebook/GraffitiLegrad

U fokusu je bilo i njegovi 20 godina fotografiranja i praćenja graffiti scene u Hrvatskoj i regiji, dok je 5 godina aktivnog djelovanja obilježio i mladi umjetnik Dino Cvetinić koji je ujedno i prva generacija izvorne Legradske Graffiti škole.

Čestitamo svim slavljenicima u ime Urbano.hr!

FOTO: Facebook/GraffitiLegrad

Sve fotografije preuzete sa stranice Facebook/GraffitiLegrad

11/08/1978 – BRONX
Loša ekonomska situacija, porast kriminala i siromaštva mlade je tjeralo na stvaranje vlastitog okruženja, zajednice i način izražavanja pa se tako davne 1978. godine rodio kulturni pokret zvan Hip-Hop.
Čine ga četiri glavna elementa, a tu su: Breakdance, MC-anje, DJ-anje i Graffiti. Hip-Hop kao pozitivna kultura raširio se diljem svijeta i dan danas ima velik utjecaj na isti.

11. kolovoza 1973. – „Početak“ – DJ Kool Herc organizira „Back to school jam“ što zapravo obilježava rođenje Hip-Hop-a stoga ove godine obilježavamo 50 godina kulture.
SRETAN ROĐENDAN HIP-HOP!

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar