Na Knežiji su u samo nekoliko dana murali zašarenili fasade nekolicine zgrada. Riječ je o radovima nastalim u sklopu više projekata, a naslikali su ih umjetnici poput Mane Meija, Agate Lucić, Klare Rusan i drugih.

[FOTO: Urbano.hr]

U sklopu projekta „S u s j e d o v a nj e“, Mane Mei oslikao je jedan zid u svom stilu riječima Budi čovjek. Te riječi bile su jedno od obilježja Savske ceste, no nedavno je napuštena kuća na kojoj su one bile napisane – srušena. Ipak, zajednica i stanovnici Knežije objeručke su prihvatili ideju da se isti natpis ponovi.

Projekt „S u s j e d o v a nj e“ u suštini je bio subotnje druženje uz umjetnički program. Osim oslikavanja murala, stari i mladi mogli su pogledati cirkusku predstavu Triola la la.

[FOTO: Urbano.hr]

Drugi projekt, „Jedan na jedan“ pokrenuo je ponovno Mane Mei. Projekt je osmišljen tako da gledatelj može pogledati proces nastanka jednog murala uz popratni sadržaj iz okoline u kojoj mural nastaje. Tako se publici približava mnogostrukost ulične umjetnosti, a odabrani umjetnici razlikuju se odabirom teme, stilom, korištenim bojama…

[FOTO: Urbano.hr]

Prva epizoda posvećena je zagrebačkoj ilustratorici Klari Rusan – Klarxy, a objavljeni su još i videi Gorana Rakića, Hane Tintor, Agate Lucič te Tužnog Marina u Čizmama.

[FOTO: Urbano.hr]
[FOTO: Urbano.hr]
[FOTO: Urbano.hr]
[FOTO: Urbano.hr]
[FOTO: Urbano.hr]

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar