Kreativni Samsung Studio 22 na glavnom trgu pripremio je izložbu radova YCP Graffiti crewa. Izložba je ujedno bila i proslava 30 godina osnutka ove najstarije domaće graffiti grupe.

Kolektiv je osnovan u travnju 1992. u Zagrebu, a isprva je djelovao kao lokalna zagrebačka grupa. Do danas je kroz YCP prošlo preko 80 ljudi, a kolektiv se proširio na 23 grada, 12 zemalja i 3 kontinenta. Izložba, osim što obilježava tri desetljeća postojanja YCP-a, najavljuje i dugo očekivanu i planiranu knjigu o aktivnosti kolektiva.

[FOTO: Urbano.hr]

„Kad se osvrnem unazad tih 30 godina moram priznati da nije lako zapamtiti sve detalje ali kao i kod iskustava s nekim velikim projektima, zahtjevnim putovanjima i sličnim događajima, u tebi ostaje neki aftertaste, iskustvo kojeg se sjećaš kada je događaj odavno prošao“, istaknuo je Slaven Kosanović Lunar, član skupine YCP Graffiti crew.

[FOTO: Urbano.hr]

Studio 22 spaja umjetnost i tehnologiju tako da se izložbeni primjerci prikazuju na Galaxy Z Fold4, Z Flip4 pametnim telefonima i The Frame TV-u.

[FOTO: Urbano.hr]

Od 02.11. do 16.12. između 10 i 21 sati, zainteresirani posjetitelji imat će priliku razgledati radove, ali i upoznati se i isprobati brojne Samsung pametne uređaje. Uz digitalne primjerke, kolektiv je određene segmente i ručno oslikao, kao što su postamenti, kugla i bista koji su dio interijera prostora.

[FOTO: Urbano.hr]
[FOTO: Urbano.hr]
Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar