U subotu 3. travnja, dan uoči Uskrsa, Rijekom kreću vođene šetnje i ture gradom za djecu i odrasle koje će se održavati svake subote u mjesecu. Dio je to završnice programa Europske prijestolnice kulture koji će u 30 dana odraditi više od 50 događanja.

Svim zainteresiranima bit će ponuđene StreetArt šetnja za djecu, vođene turae Rijekom murala, tura Tragovima Europske prijestolnice kulture te Krešimirova tura – povijesna tura po Krešimirovoj ulici.

StreetArt šetnja za djecu, u organizaciji riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, uključuje obilazak murala i street art intervencija nastalih tijekom projekata Spajalica i Rijeka Murala, među kojima se ističu oni hrvatskih i međunarodnih autora poput Mirona Milića, Lonca, OKO, Arteza, Isaaca Cordala, Pejaca i Sebasa Velasca.

U ovu street art avanturu kreće se s trga ispred OŠ Centar i Građevinske škole (Ul. Podhumskih žrtava 4) uzvodno gradskim tokom Rječine, Vodovodnom i Ružićevom ulicom, a u šetnji djeca sudjeluju zajedno s roditeljima ili punoljetnim članom obitelji.

StreetArt šetnja za djecu (FOTO: Tanja Kanazir)

Termini StreetArt šetnji su 3., 10. i 17. travnja u 11.00 sati te 24. travnja u 16.00 sati, s time da je prvi termin za ovu subotu već popunjen. Prijave za ostale šetnje su također obvezne i odvijaju se putem online obrasca, koji je moguće pronaći na internetskoj stranici rijeka2020.eu ili na mmsu.hr.

U vođenoj turi Rijekom murala, u organizaciji udruge Akumulator, koja kreće ispred Exporta te obuhvaća šire područje Delte i Školjića te šarenu Križanićevu ulicu, gdje je napravljeno sedam novih murala, publika će moći saznati više o umjetnicima, radovima, ali i nekim zanimljivim anegdotama koje su se dogodile prilikom stvaranja ove ulične umjetnosti.

Na samome kraju moći će se i sami okušati u baratanju sprejem po fasadi i sudjelovati u stvaranju još jednog murala. Termini vođene ture Rijekom murala su 3., 10., 17. i 24. travnja u 10.30 sati, uz obveznu prethodnu prijavu sudionika putem obrasca, koji su prema datumima dostupni u rubrici ‘Događaji’ na rijeka2020.eu.

Detalje ostalih tura i šetnji gradom možete pronaći na službenim stranicama Rijeka Europska prijestolnica kulture, a provode u skladu sa svim epidemiološkim mjerama te su ograničene na ukupno 15 sudionika po terminima. Za zainteresirane posjetitelje su besplatne, uz prethodne prijave odnosno podizanje ulaznica.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar