Nakon ovogodišnjih čak pet dana festivala, Graffiti na Gradele iza sebe su ostavili murale u Bolu na Braču, simbolu hrvatskog turizma.

Rekordan broj posjetitelja iz cijele Hrvatske uživalo je u umjetnosti, koncertima, radionicama, moru, suncu i kupanju. Kao i svake godine dosad bolski su zidovi dobili pravu malu galeriju na otvorenom, a posjetitelji su pokazali i dokazali zašto je ovaj festival jedan od najzanimljivijih na našoj obali i to tako već jedanaestu godinu za redom.

Graffiti, murali, radionice, more i sunce

Čak pet festivalskih dana ove je godine nadmašilo sva dosadašnja izdanja, a ovo turističko mjesto na Jadranu dobilo je status prave male umjetničke kolonije.

Ove godine na više od šest lokacija crtali su se murali i grafiti, a inozemni i domaći umjetnici Vidam, Sobekcis, Endo, Mosk, Casino, Royal, Rakun, Senk, Chez 186 i Sarme ostavili su svoje radove na divljenje domaćinima i turistima do idućeg izdanja festivala. Za dva tjedna će i svoj mural Bolu ostaviti i Tea Jurišić i to na iznimno atraktivnoj lokaciji – kinu Bol.

Koncerti za pamćenje

Nakon svih dnevnih aktivnosti, uživanju u moru, suncu, muralima, radionicama i aktivnostima, večeri programa bile su rezervirane za koncerte u 585 Clubu. Vojko V, Hiljson Mandela, 30 Zona, 2xŠihta, Krešo i Žuvi, Bore Balboa, Sjena, TTM, 2 kitice i Baks doveli su atmosferu do usijanja, a za svaku večer tražila se karta više. Kako to obično biva, samim završetkom festivala kreću pripreme za novo izdanje, 2024. godine koje će ponovno nadmašiti sva dosadašnja izdanja.

“Svega ovoga ne bi bilo bez publike, naših prijatelja, obitelji i sponzora koji podržavaju našu priču i daju nam vjetar u leđa i zato im se svima posebno zahvaljujemo”, kažu iz organizacije.

Graffiti na Gradele ove se godine održavao i u znaku obilježavanja sto godina turizma u Bolu.Simbol Jadrana i hrvatskog turizma Bol na Braču tako od početka ove godine raznim aktivacijama, događanjima i manifestacijama obilježava ovu važnu obljetnicu za hrvatski turizam, tako da ako vas put nanese upravo ovdje, nemojte zaboraviti prošetati do Bijele kuće i diviti se umjetnosti.

Sve informacije o festivalu pratite na Facebooku i Instagramu.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar