Ako ste propustili vijest od prošlog tjedna, u Sisku je počelo šesto izdanje festivala ulične umjetnosti koji se ove godine održava tijekom lipnja i srpnja. Festival pod nazivom “Re:Think” tijekom ovog izdanja ostavit će iza sebe pet murala i jednu paste up akciju na različitim gradskim lokacijama u Sisku.

Iako je službena objava o početku festivala stigla tijekom proteklog tjedna, već s prvim danima ljeta nastao je i prvi mural ovogodišnjeg izdanja “Re:Think-a”. Na prostoru Gradskih bazena Caprag veliki, prazni zid oslikan je veselim motivima za inspiraciju svima koji spas od ljetnih vrućina pronalaze na bazenu, a autorica ovog rada je Ena Jurov.

Umjetnica Ena Jurov ispred prvog ovogodišnjeg murala na “Re: Think” festivalu (FOTO: Facebook | Re:Think Sisak)

Druga festivalska akcija održana je 26. lipnja, a radi se o projektu “Lutajuća knjiga” umjetnice Antonelle Šantek u suradnji sa sisačkom spisateljicom Nastjom Kulović. Rad pod nazivom “Lutajući oglasi” inspiriran je ljubavnim oglasima iz kategorije “I saw you”, te je na sisačkim ulicama ostavio male, šarene podsjetnike na ljubav i romantiku.

Rad pod nazivom “Lutajući oglasi” inspiriran je ljubavnim oglasima (FOTO: Facebook | Re:Think Sisak)

Svoj mural u ulici Ivana Bakrana već je počela raditi i mlada umjetnica Tea Jurišić, a konture njezinoga rada, unatoč skeli koja zaklanja pogled, već se polako naziru. Ako vas put nanese u tom smjeru, osim slikarskog talenta mlade umjetnice, vidjet ćete i njezinu vrhunsku snalažljivost kretanja po skeli visokoj cca deset metara, što Tei ne predstavlja nikakav problem.

U idućim danima, festivalu će se pridružiti i Vedran Štimac (Polite BastART), te Chez i Lunar, umjetnici koji su već gostovali na prethodnim festivalskim izdanjima, a čiji su radovi uništeni u potresu 29. prosinca 2020. godine.

(FOTO: Facebook | Re:Think Sisak)

Geslo ovogodišnjeg izdanja je “Glavu gore!”, a umjetnički radovi koji će ostati u naslijeđe Siščanima, ove će godine podsjećati na to da nas sve zajedno, unatoč teškim vremenima kroz koje prolazimo i nedaćama koje su nas u posljednjih godinu dana zadesile, ipak čekaju sretniji dani. Svaki od radova predstavljat će nove životne perspektive i nove poglede na život, podsjećati nas da i dalje postoje stvari za koje se vrijedi boriti, i da će jednog dana sve biti bolje, objavio je grad Sisak na službenim stranicama.

Festival su financijski podržali Grad Sisak i Ministarstvo kulture i medija RH.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar