Ove nedjelje ponovno je održan Ilica: Q’ART, projekt koji oživljava najdužu zagrebačku ulicu te njene prazne i zapuštene prostore.

Projekt koji je započeo prije 6 godina izrastao je u multidisciplinarni događaj koji povezuje različite umjetničke discipline, public art, kulturne sadržaje, šetnje, interakcije, edukativne radionice, predavanja, prezentacije, kreativne manifestacije te okupljanje stanovnika i susjeda.

[FOTO: Urbano.hr]

Kroz godine formirala se zajednica od preko 500 izlagača, ugostitelja, dućana, humanitaraca, a svakim novim događajem priključuju im se i mnogi drugi. Riječ je o kolektivnom projektu koji kroz društvene prakse, akcionizam, community art i public art postaje pokretač društvenog, ekološkog, estetskog i poetskog angažmana.

[FOTO: Urbano.hr]

Ovo je bio tek prvi od niza festivala koji će ispuniti 2022. Izložbe, koncerti, plesne izvedbe i performansi, edukativne radionice za djecu i odrasle, ulične revije, buvljak, projekcije filmova na otvorenom i drugi pop-up događaji sastavni su dio projekta u svakom terminu održavanja.

[FOTO: Urbano.hr]

Ove nedjelje mogli smo pronaći radove različitih umjetnika, među njima i graffiti umjetnik Leon GSK, kao i studenata ALU, poslušati izvedbe mnogobrojnih jazz glazbenika te pogledati dizajnerske uratke među kojima i one studenata TTF-a.

[FOTO: Urbano.hr]

Ilica će ponovno oživjeti na ljeto, 12. lipnja, te još na jesen i zimu, 11. rujna i 18. prosinca. Projektom se potiče i uključivanje, suradnja te integracija zajednice. Svi su pozvani da se pridruže u istraživanju javnog prostora i ostvarivanju njegovog potencijala. Više informacija možete pronaći na web stranici samog projekta kao i na Facebook stranici te Facebook grupi zajednice projekta.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar