Nekoliko radova ulične umjetnosti, koja su možda Banksyjevo djelo, pojavilo se u primorskim gradovima na istoku Engleske. U stilu ostalih djela slavnog i anonimnog britanskog umjetnika, crteži napravljeni po šabloni primijećeni su u mjestu Lowestoftu u grofoviji Suffolk, te nešto sjevernije u gradićima Gorlestonu i Great Yarmouthu u grofoviji Norfolk.

U parku Nicholas Everitt u Lowestoftu mogući Banksyjev crtež prikazuju troje djece kako stoje u brodu od starog metala koji je u međuvremenu uklonjen s tog mjesta.

(FOTO: Facebook)

Jedno se dijete osvrće oko sebe, drugo gleda prema horizontu, a treće se naginje sa strane držeći kantu. U njihovoj pozadini stoji znakovita poruka: “Svi smo u istom brodu”.

Još jedan mogući Banksy rad krasi zid bivše električne trgovine u Lowestoftu, a na njemu se vidi dijete kako gradi pješčani dvorac uz malo iskopane ceste.

Najslavniji svjetski ulični umjetnik još nije komentirao autentičnost tih djela, ali njegova sljedba pozorno pazi na Banskyjev Instagram profil radi ažuriranja i eventualne obavijesti od strane čuvenog autora.

Nešto ranije i nešto sjevernije u gradiću Great Yarmouthu ljudi su također primijetili crtež u stilu slavnog britanskog umjetnika na kojem se može vidjeti šareni par kako pleše na krovu nadstrešnice autobusnog stajališta.

(FOTO: Great Yarmouth Mercury)

“Jednako smo zainteresirani i znatiželjni kao i svi drugi jesu li to prava Banksyjeva djela. Bilo bi sjajno da jesu, ali doista ne znamo”, izjavila je Sheila Oxtoby, izvršna direktorica vijeća općine Great Yarmouth za BBC.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar